THE FUTURE IS NOW
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Kymco AK-550 Premium 2023 AiBS+TCS черен

Kymco AK-550 Premium - Оборудван с NOODOE

Kymco AK-550 Premium навлиза в света на максискутерите като единствения скутер в света с IMU и Cornering ABS системи. Моделът е уникален по рода си и ще привлече интереса на мотористи, които търсят управление на мотоциклет, заедно с първокласно оборудване и функционалност. Максискутерът е подходящ за бързо придвижване между градския трафик, но е идеален за удобни дълги пътувания – до село, до вилата на морето, до почивка в планината. 

Изцяло промененият външен вид на AK-550 Premium има за цел да постигне по-добър аеродинамичен коефициент. Максискутерът разполага с най-ниския център на тежестта в своя клас, проектиран да осигури почти 50/50 разпределение на теглото отпред и отзад за перфектен баланс. Максималната маневреност на скутера, която се очаква от подобен клас машини, се дължи на това стратегическо разположение на центъра на тежестта. Всички компоненти на каросерията на модела са изработени с цел висока производителност. Моделът се предлага в два изчистени цвята – черен и сив.

IMU (инерционно измервателно устройство) и Cornering ABS системата при Kymco AK-550 Premium си сътрудничат със сложната спирачна система AIBS (Advanced Intelligent Braking System). Максискутерът разполага с жироскопи и акселерометри, които записват всички сили, упражнявани върху него, след което всички данни преминават през процесор, който предава съответните команди на системите за сигурност и регулира мощността управление, за да бъде полезен на водача и да му осигури максимална безопасност. Двигателят е двуцилиндров, 4 – тактов с големина 550 cc, максимална мощност от 51 hp при 7500 rpm и течно охлаждане. 

Kymco AK-550 Premium разполага с иновационни електронни системи, които са уникални за модела. Започваме с Cruise и Traction Control, режими на каране и трето поколение Keyless система. Предното стъкло е електрически регулируемо, а ръкохватките са отопляеми. Най-сладката екстра, която максискутерът предлага е мултимедийната система и навигация Noodoe.

Скутерът се предлага с две години гаранция и сервизно обслужване, без ограничение в километража.

Технически спецификации

Тип двигател:
DOHC, 4-Stroke. 8V. In-line twin, DOHC
Кубатура:
 550 смᶟ
Охлаждаща система:
Течно охлаждане
Горивна система:
Пълен Инжекцион
Максимална мощност:
51 hp при 7500 rpm
Максимален въртящ момент:
52 Nm при 6000 rpm
Система на запалване:
 Електрически стартер
Рама:
алуминиева рама
Дължина:
2220 mm
Широчина:
795 mm
Височина: 
1450 mm
Колесна база: 
1580 mm
Суха маса: 
223 кг
Височина на седалката: 
785 mm
Предна джанта: 
Алуминиева сплав
Предна гума:
120/70-15 TL DUNLOP
Задна джанта: 
Алуминиева сплав
Задна гума:
160/60-15 TL DUNLOP
Предни спирачки:
Два диска Ø 270 mm с четирибутални апарати Brembo AiBS+TCS .
Задни спирачки:
eдин диск Ø 260 mm AiBS+TCS
Предно окачване: 
хидравлична обърната телескопична вилка Ø 41 mm
Задно окачване: 
ХОРИЗОНТАЛЕН АМОРТИСЬОР
* Регистрацията се заплаща допълнително.

Брошури и каталози

AK 550 Premium

Каталог Kymco 2023

Изисквания за шофьорска книжка

Можете да шофирате AK-550 Premium, ако притежавате една от следните категории шофьорска книжка.

Допълнителна информация за различните класове шофьорски книжки, изисквания  и разпоредби можете да намерите на страницата на МВР.