THE FUTURE IS NOW
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Kymco AK-550 Premium 2023 AiBS+TCS Сив

Kymco AK-550 Premium - пътуване към величието

Светът на максискутерите приветства Kymco AK-550 Premium, единственият скутер в света с IMU и Cornering ABS системи. Моделът е уникален по рода си и ще привлече интереса на мотористи, които търсят модел с управление на мотоциклет, заедно с първокласно оборудване и функционалност. Максискутерът е подходящ за бързо придвижване между градския трафик, но е идеален за удобни дълги пътувания – до село, до вилата на морето, до почивка в планината. 

Външният вид на AK-550 Premium е изцяло променен, като основната цел е постигане на по-добър аеродинамичен коефициент. Максискутерът разполага с най-ниския център на тежестта в своя клас, проектиран да осигури почти 50/50 разпределение на теглото отпред и отзад за перфектен баланс. Това стратегическо разположение на центъра на тежестта осигурява максимална маневреност, която се очаква от подобен клас машини. Всички компоненти на каросерията на модела са изработени с цел висока производителност. Моделът се предлага в два изчистени цвята – сив и черен.

Cornering ABS системата и инерционно измервателно устройство (IMU) при Kymco AK-550 Premium си сътрудничат със сложната спирачна система AIBS (Advanced Intelligent Braking System). Максискутерът разполага с акселерометри и жироскопи, които записват всички сили, упражнявани върху него, след което всички данни преминават през процесор, който предава съответните команди на системите за сигурност и регулира мощността управление, за да бъде полезен на водача и да му осигури максимална безопасност. Двуцилиндровият 4 – тактов двигател е с големина 550 cc, максимална мощност от 51 hp при 7500 rpm и течно охлаждане. 

Kymco AK-550 Premium разполага с иновационни електронни системи, които са уникални за модела. Започваме с Cruise и Traction Control, режими на каране и трето поколение Keyless система. Предното стъкло е електрически регулируемо, а ръкохватките са отопляеми. Най-сладката екстра, която максискутерът предлага е мултимедийната система и навигация Noodoe.

Скутерът се предлага с две години гаранция и сервизно обслужване, без ограничение в километража.

Технически спецификации

Тип двигател:
DOHC, 4-Stroke. 8V. In-line twin, DOHC
Кубатура:
 550 смᶟ
Охлаждаща система:
Течно охлаждане
Горивна система:
Пълен Инжекцион
Максимална мощност:
51 hp при 7500 rpm
Максимален въртящ момент:
52 Nm при 6000 rpm
Система на запалване:
 Електрически стартер
Рама:
алуминиева рама
Дължина:
2220 mm
Широчина:
795 mm
Височина: 
1450 mm
Колесна база: 
1580 mm
Суха маса: 
223 кг
Височина на седалката: 
785 mm
Предна джанта: 
Алуминиева сплав
Предна гума:
120/70-15 TL DUNLOP
Задна джанта: 
Алуминиева сплав
Задна гума:
160/60-15 TL DUNLOP
Предни спирачки:
Два диска Ø 270 mm с четирибутални апарати Brembo AiBS+TCS .
Задни спирачки:
eдин диск Ø 260 mm AiBS+TCS
Предно окачване: 
хидравлична обърната телескопична вилка Ø 41 mm
Задно окачване: 
ХОРИЗОНТАЛЕН АМОРТИСЬОР
* Регистрацията се заплаща допълнително.

Брошури и каталози

Kymco AK 550 Premium

Каталог Kymco 2023

Изисквания за шофьорска книжка

Можете да шофирате AK-550 Premium, ако притежавате една от следните категории шофьорска книжка.

Допълнителна информация за различните класове шофьорски книжки, изисквания  и разпоредби можете да намерите на страницата на МВР.